Barcelona

La Marató d'enguany: "Perquè el càncer no sigui un punt final, sinó una coma"

A Catalunya, cada any es diagnostiquen 35.000 casos de càncer. Contribuir a la recerca en el diagnòstic i tractaments d'aquesta malaltia és l'objectiu de La Marató d'aquest any, que se celebrara el 16 de desembre.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Falta un mes i mig per La Marató de TV3, que enguany se celebrarà el 16 de desembre. Serà la tercera que es dedica al càncer i, com en totes, la mobilització perquè sigui un èxit, en el sentit més ampli possible de la paraula "èxit", ja ha començat.

I és que serà la tercera Marató que es dedica a una malaltia que, en realitat, són moltes de diferents, d'aquí la importància d'aconseguir diagnòstics ràpids i tractaments personalitzats. En aquesta línia avancen les investigacions.

Avui s'ha explicat als estudis de TVC l'alt grau de preparació dels equips científics que es veuran beneficiats amb els fons que es recaptin, per aconseguir que el càncer no sigui mortal, sinó curable o crònic. En aquest sentit també s'ha enfocat la campanya gràfica: "El càncer no ha de ser un punt final, sinó una coma". Actualment, el càncer és la principal causa de mort entre les persones de 35 a 70 anys. Però en aquests moments també es pot dir que a Catatalunya hi ha 350.000 persones que fan vida normal després de patir un càncer.

Aquest any es mobilitzaran 2.400 voluntaris i es faran milers d'activitats, que se seguiran a la xarxa i a la pàgina web de La Marató. En els 21 anys de vigència, aquesta iniciativa de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 106 milions d'euros.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut