Barcelona

PSC, PP i C's demanen la retirada de la campanya de la Generalitat per vincular la Diada i el 25-N

Es tracta de diferents vídeos sota el títol "Jo vaig votar" que criden els ciutadans a participar a les eleccions del 25 de novembre. PP, PSC i Ciutadans critiquen la campanya perquè utilitza imatges de la manifestació de l'Onze de Setembre, fet que consideren una instrumentalització de la marxa en favor del projecte de CiU.

RedaccióActualitzat
PP, PSC i Ciutadans han exigit al govern que retiri la campanya institucional que anima els ciutadans a votar a les eleccions del pròxim 25 de novembre. Els vídeos, amb l'eslògan "Jo vaig votar", repassen moments clau dels últims 30 anys com els Jocs Olímpics, l'entrada a la UE o la manifestació de la Diada i insten els ciutadans a formar part d'un altre esdeveniment: les eleccions.



El PPC ha denunciat la campanya davant de la Junta Electoral perquè considera que és partidista i promou el vot per CiU. En les pròximes hores també ho farà el PSC. En un comentari en el seu compte de Twitter, el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, s'ha referit a la campanya com "la campanya antiinstitucional del govern dels millors" i s'ha preguntat si les persones que no van anar a la manifestació de l'11-S no tenen dret a vot.  

Els socialistes catalans i també Ciutadans han enviat un escrit a la Junta Electoral Provincial de Barcelona exigint la retirada immediata de l'anunci. En un comunicat, el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha assegurat que "les imatges de la manifestació de l'11-S en el vídeo són una clara instrumentalització a favor del projecte separatista de CiU". Segons Cañas, el vídeo "pretén confondre voluntàriament la Diada amb la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional de Catalunya amb el suport i l'impuls de CiU" i a la vegada "encoratjar el vot d'una part de Catalunya sense tenir en compte l'altra part, que és la majoria, i que està per la convivència i la unió".

El president de la Generalitat ha respost les crítiques. Artur Mas ha afirmat que no es tracta de cap campanya partidista. "Ara no recordo quants esdeveniments significatius surten, però" si s'analitzen, "crec que surt, per exemple, la Constitució del 1978. Que hi va haver unanimitat a la Constitució de 1978 a Catalunya? No. Hi va haver partits que van promoure el vot contrari".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut