Antidisturbis a Madrid durant els enfrontaments amb els manifestants el 25-S.
Antidisturbis a Madrid durant els enfrontaments amb els manifestants el 25-S.
Madrid

AI denuncia l'ús desproporcionat de violència policial a les manifestacions

Amnistia Internacional denuncia que Espanya viola els drets humans durant les intervencions policials per reprimir les manifestacions ciutadanes. Segons AI, l'actual impunitat policial s'agreujarà més amb els plans del govern espanyol per prohibir que es gravin imatges de les càrregues policials.

RedaccióActualitzat
Amnistia Internacional denuncia que Espanya viola els drets humans durant les intervencions policials per reprimir les manifestacions ciutadanes i demana al ministeri de l'Interior que faci una investigació "exhaustiva" i "independent" sobre l'"abús" dels agents.

Segons aquesta organització, l'actual impunitat policial s'agreujarà encara més amb els plans del govern espanyol per prohibir que es gravin imatges de les càrregues policials.

Amnistia critica que, malgrat les reiterades condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans contra Espanya, les denúncies per repressions policials violentes ni s'investiguen ni acaben mai en sanció.

Els últims dos anys tres persones han mort a espanya i 23 han perdut un ull per l'impacte de pilotes de goma. En cap cas s'han sancionat cap agent perquè no s'ha pogut identificar el responsable.

Això crea un marc d'impunitat pels abusos policials que, en casos recents com el 25-S a Madrid, s'agreuja perquè també es vol silenciar els mitjans de comunicació i evidencia una estratègia de la por.

Paloma Aznar és una periodista que ha documentat aquests abusos a l'estat espanyol: "L'escenari s'està preparant per al rescat i les protestes que hi haurà al carrer. Estan d'alguna manera atemorint no només les persones que es manifesten, sinó els mitjans de comunicació. I això perquè preveuen el que passarà al carrer".

Segons aquesta ONG, aquesta estratègia de la por també s'utilitza a altres països europeus, com Grècia o Romania, i afecta tant la policia espanyola com els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza.

Anar al contingut