Osca

El temporal de pluges causa danys, inundacions i talls de carreteres al Pirineu aragonès

El riu Aragón s'ha desbordat a Castiello de Jaca, a Osca, i s'ha endut dues cases d'una urbanització. El temporal de pluges també s'ha deixat sentir a Navarra, al santuari de Lourdes i, en menor mesura, el País Valencià. Ara entra pel sud de Catalunya, tot i que és més moderat.

RedaccióActualitzat
El temporal de pluges que afecta la península s'ha deixat sentir especialment en les últimes 24 hores al pirineu de Navarra i a l'Aragó, on en algunes zones s'han arribat a recollir 200 litres per metre quadrat.

La quantitat d'aigua caiguda ha desbordat rius, rieres i barrancs, i ha provocat molts despreniments. Algunes carreteres també semblaven rius, i han quedat impracticables. L'efecte de l'acumulació d'aigua ha provocat unes quantes inundacions.

Algunes zones pròximes als rius s'han hagut de desallotjar i, per sort, no s'ha de lamentar cap desgràcia personal, tot i ensurts monumentals com els que s'han viscut a Castiello de Jaca, on la força del riu Aragó, desbordat, s'ha emportat dues cases.

A Otxagabia, a Navarra, l'envestida de l'aigua, que va arribar aquest divendres a saltar el pont, també va alarmar els veïns.

I a França, concretament a Lourdes, uns 500 pelegrins han hagut de ser evacuats dels seus hotels amb bots salvavides. El riu s'ha desbordat i ha inundat diversos establiments on s'allotjaven els visitants. Els bombers també han hagut d'intervenir en el mateix santuari. La força de l'aigua s'ha endut ponts i ha provocat moltes destrosses materials.

El temporal s'acosta, ja més moderat, a Catalunya pel sud després de crear desperfectes, tot i que menors, al País Valencià. A Nules, en poques hores, els carrers han quedat inundats. I en alguns punts s'han vist cascades on fa pocs dies només baixava un fil d'aigua.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut