L'exconseller balear de Turisme Miquel Nadal en una imatge d'arxiu (Foto:EFE)
L'exconseller balear de Turisme Miquel Nadal en una imatge d'arxiu (Foto:EFE)
Palma de Mallorca

Condemnat a 4 anys per malversació l'exconseller balear d'UM Miquel Nadal

L'exconseller balear de Turisme i expresident d'Unió Mallorquina Miquel Nadal ha estat condemnat a quatre anys de presó per malversació de fons públics per l'Audiència de Palma, que considera provat que va ordenar pagar a un company de partit per una feina fictícia.

RedaccióActualitzat
L'exconseller balear de Turisme i expresident d'Unió Mallorquina Miquel Nadal ha estat condemnat a quatre anys de presó en l'anomenat "cas Voltor" per malversació de fons públics per l'Audiència de Palma, que considera provat que va ordenar pagar a un company de partit per una feina fictícia.

El tribunal ha imposat a Nadal la pena que demanava per a ell la Fiscalia Anticorrupció, que l'acusava de regalar 13.000 euros a l'exregidor de Turisme de Sóller Tomás Plomer a través de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur).

Segons la fiscalia, aquests fets també constitueixen un delicte de prevaricació administrativa pel qual se l'inhabilita durant vuit anys.

A més, han estat condemnats a un any i mig de presó per malversació l'exgerent d'Inestur Antoni Oliver i la directora d'aquest organisme, Luisa Tortella. El beneficiari de la malversació, el citat Plomer, ha estat condemnat a un any de presó, i l'exdirector general de Promoció Turística Joan Sastre a 10 mesos.

Nadal, que va ser conseller de Turisme durant la legislatura passada en el govern del Pacte de Progrés, en què UM va formar coalició amb el PSOE i el PSM, ja està condemnat a dos anys i set mesos pel "cas Maquillatge".
Anar al contingut