El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn, i el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos (Foto: EFE)
El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Olli Rehn, i el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos (Foto: EFE)
Brussel·les

La cimera europea no discutirà sobre el rescat d'Espanya

La Comissió Europea diu que la situació d'Espanya no està inclosa en l'agenda de la cimera dels caps d'estat i de govern dels pròxims 18 i 19 d'octubre a Brussel·les. Consideren que "no ha canviat res" des de l'última visita del comissari Olli Rehn.

RedaccióActualitzat
El rescat? Ni hi és ni se l'espera. Mentre els mercats el donen per fet i rebaixen la pressió sobre el deute espanyol, el govern espanyol repeteix amb insistència que no hi ha urgència per demanar-lo i afirma que no és un tema imminent. Ara, la Comissió Europea (CE) s'ha sumat a aquesta tesi quan ha dit que "la situació d'Espanya" no està a l'agenda de la pròxima cimera de caps d'estat i de govern que se celebrarà la setmana que ve a Brussel·les, els pròxims dies 18 i 19 d'octubre.

La Comissió Europea ha afirmat que el rescat no és a l'agenda oficial, però que en la trobada sí que es parlarà de la compra de bons sobirans del BCE, un mecanisme que pot ser suficient per donar un respir al deute amb un rescat virtual, sense que s'activi.

A Brussel·les, consideren que "res no ha canviat" des de l'última visita del comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, a Madrid, i, per tant, han subratllat que "no hi ha una raó particular per discutir sobre un país en concret", segons ha dit el portaveu comunitari, Oliver Bailly, durant la conferència de premsa diària de l'executiu europeu.

Pel mateix motiu, Grècia tampoc consta a l'agenda de la cimera, segons la mateixa font, a l'espera de veure l'últim informe que prepara la troica.

Mentrestant, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la cancellera Angela Merkel han coincidit aquest dimecres a Bucarest en la reunió dels populars europeus prèvia a la trobada. Allà, el govern alemany ja ha dit que Berlín no hi intervé, que no s'han posicionat ni a favor ni en contra del rescat complet d'Espanya. En tot cas, han recordat que tot rescat comporta condicions.

Per la seva banda, el president francès François Hollande ha recordat que Espanya té dret a conèixer les condicions.

Anar al contingut