Washington

Moody's manté la nota d'Espanya a un punt del bo porqueria

L'agència manté la solvència del deute sobirà espanyol en un aprovat baix, és a dir, considera que Espanya pot complir les seves obligacions adequadament. Tot i això, Moody's alerta que la perspectiva és negativa i que la qualificació pot ser revisada a mitjà termini a la baixa.

RedaccióActualitzat
Moody's manté la nota de solvència del deute sobirà espanyol en un aprovat baix i la deixa en el Baa3, a un punt del bo porqueria, i amb perspectiva negativa. Això permet a Espanya continuar en la categoria de països en condicions de complir les seves obligacions adequadament, però Moody's considera que existeixen riscos considerables per la manca de progressos en el control del dèficit.

L'agència de qualificació manté la nota perquè considera que el risc que el deute espanyol tingui problemes d'accés al mercat "s'ha reduït" per la disposició del Banc Central Europeu (BCE) de comprar bons per "contenir la volatilitat". Un segon argument és que Moody's creu que el govern espanyol demanarà un rescat, el que anomena "una línia de crèdit preventiva". Això permetrà al BCE activar el seu programa de compres en el mercat secundari.

L'informe de l'agència ha destacat el "compromís" del govern espanyol amb l'aplicació de reformes fiscals i estructurals per corregir el dèficit i estabilitzar el deute. També valora el procés de reestructuració bancària i la millora de la solvència de les entitats afectades, fet que hauria de "tornar la confiança del mercat en el sistema bancari espanyol".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut