Josep Prat, expresident de l'ICS
Josep Prat, expresident de l'ICS, en una imatge d'arxiu.
Reus

Els exdirectors de l'ICS i el CatSalut, imputats per presumpta corrupció

Josep Prat i Carles Manté estan acusats del presumpte cobrament de factures falses a través del grup empresarial municipal de Reus Innova. Tots dos hauran d'explicar-se davant del jutge el 22 de novembre.

RedaccióActualitzat
L'exdirector de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, i l'exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté, estan citats a declarar com a imputats el 22 de novembre al jutjat d'instrucció número 3 de Reus per presumpta corrupció. Tots dos estan acusats del suposat cobrament de factures falses a través del grup empresarial municipal de Reus Innova.

El jutge els ha citat després de la denúncia que el partit Ara Reus va presentar contra tots dos per presumpta estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics. Segons la denúncia, Manté va cobrar 695.000 euros entre el 2007 i el 2011 a través d'Innova, que llavors dirigia Prat, en concepte d'honoraris, quan des del 2006 ja no era director de CatSalut, i sense que a l'Ajuntament de Reus hi hagi "cap treball que justifiqui les factures ni el seu import".

El mateix dia també hauran de declarar, però en aquest cas com a testimonis, l'interventor general i el secretari general de l'Ajuntament de Reus, que van fer l'informe econòmic que va descobrir les suposades irregularitats.
Anar al contingut