Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu
Vila d'Abadal ha confirmat que no repetirà a les llistes de CiU.
Barcelona

Unió acusa Vila d'Abadal "de voler ocultar les causes reals" de la seva renúncia a la llista de CiU al Parlament

El president de la Intercomarcal d'Unió de Barcelona i Comarques considera que les seves paraules signifiquen un "menyspreu" al procés democràtic per elegir els candidats.

ACNActualitzat
Unió ha acusat l'alcalde de Vic i líder del corrent independentista del partit, Josep Maria Vila d'Abadal, "de voler estendre una cortina de fum per ocultar les causes reals". Així ho ha dit el president de la Intercomarcal d'Unió de Barcelona i Comarques, Joan Recasens, que ha afegit que la interpretació de Vila d'Abadal "personal, parcial i injusta" després que aquest dissabte l'alcalde de Vic va confirmar que no repetirà a les llistes de CiU al Parlament pel "veto" de la direcció d'Unió com a càstig per haver volgut disputar el lideratge amb Duran i Lleida.

Joan Recasens considera que les seves paraules signifiquen un "menyspreu" i una "manca de respecte" al procés democràtic per elegir els candidats, que, segons ha puntualitzat, va ser pautat i aprovat per unanimitat al darrer consell nacional.

"Nula participació" en les tasques parlamentàries

Recasens ha volgut deixar clar a través d'un comunicat que "no hi té res a veure l'actuació de Vila d'Abadal en l'àmbit nacional i tampoc el seu democràtic intent de ser president del comitè de govern". En el comunicat s'explica que l'executiva de la Intercomarcal de Barcelona i Comarques va fer una proposta "raonada" que va ser aprovada per 34 vots a favor, 3 en contra i 3 en blanc i en què es va tenir en compte la dedicació a les tasques parlamentàries dels candidats, "que en el cas de Vila d'Abadal ha estat nul·la, a banda del menyspreu per aquesta activitat que públicament ell va declarar en el seu dia".

L'executiva de la Intercomarcal de Barcelona i Comarques també ha tingut present la disposició dels candidats sobre l'activitat i els objectius de la Intercomarcal, que en el cas de Vila d'Abadal, segons apunta Recasens, "han estat imperceptibles des del primer a l'últim instant" i assegura que fins i tot no va acudir ni a la reunió de l'executiva de divendres on es va aprovar la proposta de candidats.

Recasens ha volgut subratllar que Vila d'Abadal, com qualsevol altre candidat que discrepi de la proposta de llista presentada, pot presentar-ne una d'alternativa en el si de l'assemblea oberta i universal -no per compromissaris- que es reunirà per acceptar o rebutjar la proposta feta per l'executiva.
Anar al contingut