La bandera de la Unió Europea en primer pla.
Els comptes de la UE fins al 2020 s'acosten al bilió d'euros.
Brussel·les

L'eurogrup no veu necessari que Espanya demani un rescat "imminent"

Els països de l'eurozona no veuen necessari que el govern de Mariano Rajoy demani el rescat, si més no de manera "imminent", ja que la tensió en els mercats ha disminuït en les últimes setmanes.

RedaccióActualitzat
Els països de l'eurozona no veuen necessari que el govern de Mariano Rajoy demani el rescat, si més no de manera "imminent", ja que la tensió en els mercats ha disminuït en les últimes setmanes i Espanya es finança en condicions acceptables, segons han mantingut diverses fonts europees.

"Si s'examina la situació actual del mercat, no veig cap necessitat que Espanya demani cap tipus de programa", ha assegurat un alt funcionari de l'eurogrup. Segons la seva opinió, Espanya està "molt lluny" d'haver de sol·licitar un rescat complet com el de Grècia, Portugal o Irlanda.

"Si s'analitzen els resultats de les últimes subhastes, la de dijous va anar molt bé. La situació als mercats està molt lluny de la que ens preocupava fa mig any", ha ressaltat l'alt funcionari.

"No hi ha estrès"

Ni tan sols França, un dels països que es mostrava més partidari que Madrid demani el rescat per desencadenar la intervenció del Banc Central Europeu (BCE), veu ara urgent activar l'ajuda, segons les fonts consultades. "Espanya aconsegueix diners per finançar-se mes a mes a tipus cada vegada més baixos; la situació no sembla absolutament desesperada", assenyala un altre diplomàtic. "En vista de la situació del mercat, no hi ha estrès", afegeix.

L'eurogrup desmenteix així les informacions que assenyalaven que el govern de Mariano Rajoy podria presentar la sol·licitud del rescat aquest mateix cap de setmana.

Els ministres d'Economia de l'eurozona examinaran en la reunió del dilluns 8 d'octubre la situació espanyola, però no esperen en cap cas una petició que activi el mecanisme europeu d'estabilitat.
Anar al contingut