El secretari i portaveu de la Conferència Episcopal, Juan Antonio Martínez Camino (Foto: EFE)
Juan Antonio Martínez Camino, secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (Foto: EFE)
Madrid

Els bisbes consideren "moralment inacceptable" qualsevol fórmula rupturista

Els bisbes espanyols expressen en una declaració la seva gran preocupació per les propostes polítiques encaminades a la ruptura d'Espanya. El text, de la comissió permanent de la Conferència Episcopal, on Catalunya hi està representada amb 4 membres, s'ha aprovat amb 4 abstencions.

RedaccióActualitzat
Els bisbes espanyols no amaguen la seva gran preocupació per les propostes polítiques encaminades a la desintegració unilateral d'Espanya, una opinió que han plasmat en una declaració de la comissió permanent batejada com a "Davant la crisi, solidaritat".

Aquest és el primer pronunciament de la Conferència Episcopal Espanyola pel que fa al procés d'autodeterminació obert a Catalunya. El text, de la comissió permanent de la Conferència Episcopal, on Catalunya hi està representada amb quatre membres, s'ha aprovat amb quatre abstencions.

La declaració subratlla que "cap dels pobles o regions que formen part de l'Estat espanyol podria entendre's, tal com és avui, si no hagués format part de la llarga història d'unitat cultural i política d'aquesta antiga nació que és Espanya". I afegeix que "propostes polítiques encaminades a la desintegració unilateral d'aquesta unitat ens causen una gran inquietud".

Juan Antonio Martínez Camino, el portaveu de la Conferència Episcopal, ha assegurat que els bisbes consideren "moralment inacceptable" qualsevol fórmula rupturista que es decideixi de manera unilateral: "Hi ha un deure moral sobre el bé comú d'Espanya per a tots, i accions unilaterals polítiques no són prudents ni moralment acceptables perquè hi ha una obligació moral respecte del bé comú d'Espanya."

Els bisbes demanen diàleg tot i que reconeixen "en principi", diuen, la legitimitat de les postures nacionalistes que vetllin pel bé comú espanyol.

Els quatre representants que Catalunya té a la comissió són l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el bisbe de Lleida, Joan Piris; el de Terrassa, Josep Àngel Sáiz, i el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

Anar al contingut