Discrepàncies entre la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el president Artur Mas.
Discrepàncies entre la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el president Artur Mas.
Madrid

Tibantor i actitud distant entre Mas i Sáenz de Santamaría

El president català i la vicepresidenta del govern espanyol estaven asseguts de costat a la Conferència de Presidents. Els periodistes han pogut captar com els dos intercanviaven comentaris amb posat seriós. Segons Sáenz de Santamaría, ella i Mas estaven parlant sobre un terme jurídic del document que es debatia a la cimera, i ha negat que hi hagi mala relació amb el president català.

RedaccióActualitzat
La primera Conferència de Presidents Autonòmics que presidia Mariano Rajoy, al Senat, començava a primera hora del matí marcada pel debat sobre l'autodeterminació a Catalunya i pel malestar que els pressupostos de Rajoy per al 2013 han generat, fins i tot, en les files populars.

Tot i que el president Artur Mas no ha volgut plantejar la qüestió sobiranista, el cert és que en la trobada s'ha fet evident la tibantor de les últimes setmanes entre el govern espanyol i català. S'ha vist tensió, cares llargues i fins i tot algun punt de discrepància entre la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i Artur Mas, que seien costat per costat amb posat seriós.

La mateixa Soraya Sáenz de Santamaria ha restat importància a la polèmica. La vicepresidenta del govern espanyol ha explicat que ella i Artur Mas estaven parlant sobre un terme jurídic que hi havia a l'esborrany del document que s'ha tractat a la conferència de presidents i que en cap cas hi ha mala relació amb el president català.
Anar al contingut