Barcelona

Pere Navarro, elegit candidat del PSC a les eleccions amb el 73% dels vots

Pere Navarro ja és el candidat del PSC. El primer secretari dels socialistes catalans ha obtingut un 73% dels vots en el Consell Nacional del partit. Navarro s'ha mostrat obertament contrari a l'opció independentista i ha apostat per la via federal.

RedaccióActualitzat
El PSC ja té candidat per a les eleccions de la Generalitat del 25 de novembre. Serà l'actual primer secretari del partit i alcalde de Terrassa, Pere Navarro. El líder dels socialistes ha fet bons els pronòstics i s'ha imposat a Montserrat Tura amb el 73% dels vots.

Navarro s'ha mostrat obertament contrari a l'opció independentista, proposant la via federal pactada amb Espanya i qualificant Mas de fals profeta que vol amagar el seu fracàs. El líder dels socialistes catalans ha estat contundent: "No volem ni el xoc de trens de CiU ni la Guàrdia Civil que ens vol enviar el Partit Popular".

En el seu discurs de presentació de candidatura, Navarro ha concretat que defensarà un referèndum legal i pactat en què els catalans exerceixin el seu "dret a decidir". Tot i això, ha aclarit que el PSC optaria pel "no" si aquesta consulta arribés a celebrar-se. El candidat ha anat més enllà: "Qui vulgui amb el seu vot que el nostre país comenci un camí impossible cap a la independència té altres paperetes".

El primer secretari ha remarcat que el partit aposta"pel pacte i el diàleg, per la unió lliure en la diversitat, per una Catalunya en una Espanya i una Europa federals". Navarro ha reconegut que "hi pot haver gent a les nostres files que estigui a favor de la independència, però la postura del partit és la de no defensar la ruptura".

Navarro ha advertit CiU: "Avançar les eleccions no és garantia de guanyar-les. Quan la gent veu trampes, castiga el trampós".

Triplica els vots de Tura

El candidat ha sortit d'una votació secreta dels 432 membres del Consell Nacional del partit. Pere Navarro ha obtingut 279 vots, el 73,23% dels suports. Tura ha quedat molt enrere amb 89 vots, el 23,8%. Tura ha obtingut més vots que no pas els avals que havia presentat, 57. Navarro en tenia 146.

Dels 432 membres del Consell Nacional, 51 s'han abstingut, 12 han votat en blanc i hi ha hagut un vot nul.

El futur del sector catalanista

L'elecció de Pere Navarro deixa a l'aire el futur de Montserrat Tura i del sector catalanista del partit. Membres com Ernest Maragall ja han deixat clar que no repetiran a les llistes de la formació. Tura ha reconegut aquest diumenge que ella seguirà el mateix camí.

En una entrevista a Catalunya Ràdio just abans del Consell Nacional, Tura ha afirmat: "És possible que estigui vivint els últims dies de diputada". Després de pedre la votació amb Navarro, Tura ha confirmat que no anirà a les llistes.

L'aspirant a candidata ha lamentat que no s'hagin pogut fer unes primàries obertes per falta de temps. Considera que hauria obtingut més suports.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut