Oriol Junqueras, a l'acte a Terrassa (Foto: ACN)
Oriol Junqueras, a l'acte a Terrassa (Foto: ACN)
Terrassa

Junqueras proposa a CiU, ICV i SI compartir un programa electoral de mínims

El president d'ERC creu que l'aval de dos terços del Parlament a la proposta de resolució és una garantia que Catalunya tindrà les estructures d'Estat que el convertiran en un nou Estat d'Europa.

RedaccióActualitzat
El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha proposat un programa de mínims compartit als partits que aposten per la convocatòria d'una consulta d'autodeterminació. Junqueras aposta perquè les formacions que aquesta tarda votaran a favor d'una proposta de resolució que reconeixerà el dret d'autodeterminació i la necessitat d'un referèndum preferiblement durant la pròxima legislatura, que incloguin la iniciativa en els seus programes electorals.

"Si ho votem avui, per què no ho podem incloure als respectius programes?", s'ha preguntat el líder republicà, que ha afegit que "és molt raonable que si la majoria tenim objectius compartits, els expressem introduint un mateix punt als nostres programes". Per Junqueras, aquestes formacions representen "sensibilitats diferents d'un mateix objectiu".

Oriol Junqueras, que ha intervingut en una trobada amb empresaris organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa, creu que l'aval de dos terços del Parlament a la proposta de resolució, que han pactat amb CiU i a la quals se sumaran previsiblement ICV-EUiA i SI, és una garantia que Catalunya tindrà les estructures d'Estat que el convertiran en un nou Estat d'Europa.

Anar al contingut