El president Artur Mas davant del Parlament durant el Debat de Política General (Foto: EFE)
El president Artur Mas davant del Parlament durant el Debat de Política General (Foto: EFE)

CiU i ERC pacten impulsar una consulta que pregunti si Catalunya ha de tenir un estat propi

Les dues formacions han tancat una resolució en què fixen el calendari de la consulta d'autodeterminació la pròxima legislatura. La proposta es votarà avui en l'última sessió del Debat de Política General. Al final, ICV-EUiA s'ha despenjat de l'acord i no ha firmat la resolució perquè hi veuen un rerefons electoralista. Tot i això, no es descarta que els ecosocialistes donin suport a alguns dels punts en la votació al Parlament.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió i Esquerra Republicana han pactat una resolució per convocar una consulta sobre la possibilitat que Catalunya es constitueixi com a estat propi. La proposta fixa el calendari de la consulta. Segons el text, el Parlament constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.

El text ha estat negociat pel president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i pel líder d'ERC, Oriol Junqueras. El document vol donar resposta a la manifestació de l'Onze de Setembre i recull la voluntat expressada pel president de la Generalitat, Artur Mas, que el poble català pugui exercir el dret a l'autodeterminació.

La proposta es votarà avui a l'última sessió del Debat de Política General. Al final, Iniciativa-Esquerra Unida s'ha despenjat de l'acord i no ha signat la resolució perquè hi veuen un rerefons electoralista. De totes maneres, no es descarta que els ecosocialistes donin suport aquest dijous a algun punt de la proposta. D'aquesta manera, l'aliança per l'autodeterminació la podrien configurar CiU, ERC i Iniciativa.

Els ecosocialsites han presentat la seva pròpia resolució on s'insta a impulsar un acord nacional per a l'exercici del dret a decidir perquè la ciutadania pugui expressar durant la pròxima legislatura la seva voluntat sobre el futur del país.


Anar al contingut