Martí Gasull, principal activista i motor de la Plataforma per la Llengua

Qui va ser un dels fundadors i encara ara era un dels principals motors de la Plataforma per la Llengua, l'activista Martí Gasull, de 43 anys, ha mort aquest dissabte en una allau al cim Manaslu de l'Himàlaia, al nord-est del Nepal.

RedaccióActualitzat
Martí Gasull i Roig, barceloní de 43 anys, ha mort aquest diumenge en una allau al cim Manaslu de l'Himàlaia, al nord-est del Nepal, juntament amb vuit alpinistes més. Gasull era "el principal activista i lluitador per la llengua catalana al nostre país" segons la nota que ha difós la Plataforma per la Llengua, organització no governamental que dirigia i de la qual era el màxim impulsor. Apassionat de l'alta muntanya, Gasull escalava en solitari amb un guia, segons fonts del govern del Nepal.

La Plataforma per la Llengua ha expressat el seu més sentit condol a la família de Gasull a través d'un comunicat a la seva pàgina web. L'entitat destaca de la seva persona el seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes, així com la seva humanitat i el compromís que va adquirir en la lluita per Catalunya. Gasull treballava actualment com a director adjunt d'aquesta entitat, destinada al foment de l'ús de la llengua catalana, i eren nombrosos els seus articles sobre la situació del català. També era conegut com a experimentat alpinista.

Vuit víctimes més a l'Himàlaia

Almenys hi ha vuit morts més i sis desapareguts i, de moment, entre les víctimes mortals se sap que hi ha també un alpinista alemany.

Tretze persones més que han quedat ferides han estat rescatades pels equips d'emergència i traslladades a la capital per ser ateses.

L'allau ha sorprès l'expedició quan es trobava al camp base del Manaslu, el vuitè pic més alt del món, amb 8.156 metres.

L'Himàlaia s'ha convertit en una important destinació els últims anys per a alpinistes de tot el món. La temporada alta comença precisament al setembre.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut