Madrid

Mas diu que no té decidit si avançarà les eleccions i demana temps per fer "una reflexió a fons"

El president del govern no avança si convocarà eleccions anticipades, afirma que no té cap decisió presa, però admet que després del "no" de Rajoy al pacte fiscal s'hauran de prendre decisions en els pròxims dies.

Victòria MiróActualitzat
Eleccions anticipades? Artur Mas ha dit que aquest dijous no podia respondre a aquesta pregunta, just després de la reunió amb Rajoy, però ha avisat que caldrà "prendre decisions" aviat, en els pròxims dies. L'interrogant, doncs, es manté després d'una trobada marcada pel distanciament entre els dos dirigents.

Mas ha dit que caldrà fer una "reflexió a fons" però ha afirmat que ara mateix no té una decisió presa sobre si avançarà la convocatòria dels comicis al Parlament, però ha admès que el seu projecte per aquesta legislatura s'ha acabat, ja que Rajoy no només li ha dit que "no" al pacte fiscal sinó que a més li ha deixat clar que ni tan sols hi ha recorregut.  

El president ha dit que ell s'ha imposat no parlar sobre el futur pròxim des de Madrid just després de la trobada amb Rajoy, entre altres qüestions, segons ha dit, "per respecte al Parlament" i tenint en compte que la setmana que ve hi haurà a Barcelona "un debat solemne", en referència al Debat de Política General que se celebrarà els pròxims 25, 26 i 27 de setembre a la cambra catalana.

El cap de l'executiu català ha subratllat que al Parlament caldrà fer una "reflexió serena i positiva per part de totes les forces polítiques catalanes" i que a partir d'aquest debat que es faci "tothom haurà de prendre les seves decisions i jo també. D'aquesta manera, ha recordat que ell com a president té unes atribucions que només li pertoquen a ell, en una clara referència a la potestat de convocar eleccions anticipades.

Legislatura esgotada... eleccions?

Mas ha repetit que "les decisions, la setmana que ve", però ha admès que la proposta de negociar el pacte fiscal a Madrid ha fracassat i amb això s'ha esgotat la missió de la seva legislatura, que era la lluita contra la crisi, la defensa dels drets socials i la proposta de pacte fiscal".

Tot plegat, l'endemà que fonts del govern apuntessin que si la reunió amb Rajoy no donava resultats positius s'anava cap a un escenari d'eleccions anticipades a la tardor al Parlament de Catalunya. Les mateixes fonts van dir que creien que el president de la Generalitat podria anunciar aviat l'anticipació dels comicis.

De fet, la qüestió ja es va posar sobre la taula a l'executiva que Convergència Democràtica va fer dilluns. Pel que fa a la data, els comicis podrien ser el 25 de novembre o també el 2 de desembre. L'anunci, després d'escoltar el que ha dit Mas, seria en tot cas, durant el Debat de Política General, que dimarts que ve a la tarda començarà al Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut