Rajoy al faristol, amb un imatge de la germana de Blanco a la pantalla. (Foto: EFE)
Rajoy, durant l'homenatge a Miguel Ángel Blanco. (Foto: EFE)
Bilbao

Rajoy posa com a exemple d'unitat les manifestacions contra l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Pel president de l'executiu espanyol, aquelles manifestacions són la demostració que els ciutadans espanyols saben unir-se en els moments difícils. Rajoy ha parlat d'unitat hores després que ho hagi fet el rei.

RedaccióActualitzat
El president espanyol Mariano Rajoy ha posat com a exemple d'unitat nacional espanyola les grans moblilitzacions en favor de la víctima d'ETA Miguel Ángel Blanco que es van fer a tot l'estat l'any 1997. Pel president de l'executiu espanyol, aquelles manifestacions són la demostració que els ciutadans espanyols saben unir-se en els moments difícils.

Rajoy s'ha expressat d'aquesta manera en l'acte d'homenatge a Blanco, hores després que el rei, en un gest inèdit, ha apel·lat a la unitat en una carta publicada a internet, en què alerta contra els que alimenten "dissensions" i persegueixen "quimeres".

En l'homenatge, on hi havia familiars de Blanco i la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Ángeles Pedraza, el president espanyol ha afirmat que el seu govern "no negociarà mai amb els terroristes" ni cedirà "a cap mena de xantatge dels que han practicat i fomentat el terror".

Darrerament, la concessió de la llibertat condicional al pres d'ETA Josu Uribetxeberria ha causat divisó en el si del PP.

Anar al contingut