Josep Antoni Duran i Lleida, en una intervenció al Congrés (Foto: EFE)
i Duran i Lleida, en una intervenció al Congrés. (Foto: EFE)
Barcelona

Duran i Lleida anirà a la manifestació de la Diada perquè "ja no és una marxa en pro de la independència"

El líder d'Unió Democràtica ha canviat d'opinió i finalment sí que anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre. Duran fa una crida a la militància del partit a unir-se, però puntualitza que és una marxa d'afirmació catalanista.

RedaccióActualitzat
El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, anirà a la manifestació de la Diada. Tot i que en un principi va assegurar que no hi assistiria perquè havia de complir amb les seves obligacions al Congrés, finalment ha optat per participar-hi perquè creu que ara toca prioritzar Catalunya.

En la seva carta web setmanal, Duran i Lleida afirma que aquesta "ja no és la manifestació en pro de la independència, sinó d'afirmació catalanista". El líder d'Unió argumenta que "independentment de les raons per les quals es manifestaran els que hi participin, hi haurà un sentiment unitari de demostrar la voluntat de ser del poble català i la seva dignitat".

Duran i Lleida argumenta que "llegir que la presidenta del PP de Catalunya anuncia, amb la intenció per enèsima vegada de penjar-se medalles, que el govern de Madrid ja ens ajudarà a pagar la nòmina i concerts d'aquest mes, com perdonant-nos la vida, ha estat la gota que ha fet vessar el vas".

Per tot plegat, Duran fa una crida a tota la militància i als dirigents d'Unió a anar a la manifestació. El líder democristià està convençut que aquesta mobilització reforçarà el govern i el president de la Generalitat, Artur Mas, en la negociació amb Madrid del pacte fiscal.

L'anunci de Duran i Lleida arriba després que la vicepresidenta del govern i dirigent d'Unió, Joana Ortega, també assegurés que participaria en la manifestació de l'Onze de Setembre. Serà la màxima representació del govern català, després que Artur Mas ha deixat clar que no hi assistirà.



ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut