Canvi de nom de la plaça d'Espanya
Canvi de nom de la plaça d'Espanya a Roda de Ter (Foto: El 9 TV)
Tàrrega

L'ANC demana el canvi de nom de les places d'Espanya per plaça de la Independència

Una quarantena de pobles i ciutats de Catalunya que tenen una plaça o carrer amb el nom d'Espanya han fet avui un acte simbòlic de canvi d'aquest nom pel de plaça de la Independència.

RedaccióActualitzat
Una quarantena de pobles i ciutats de Catalunya que tenen una plaça o carrer amb el nom d'Espanya han fet un acte simbòlic de canvi d'aquest nom pel de plaça de la Independència.

L'acte ha consistit a posar damunt de la placa un adhesiu amb el nom de plaça de la Independència.

Mataró, Torroella de Montgrí, Roda de Ter o Tàrrega han estat algunes de les localitats que s'han afegit a aquesta iniciativa impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L'objectiu és, segons un dels portaveus de l'Assemblea Nacional Catalana a Ponent, Salvador Bori, treure el nom d'Espanya, "canviant-lo si pot ser per qualsevol altre nom". L'acte s'ha inclòs a les activitats de la Marxa per la Independència prèvies a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona.

A Tàrrega, l'acte ha estat seguit per mig centenar de persones. En aquesta localitat, la societat civil demanarà a l'Ajuntament que es canviï de forma oficial aquesta nomenclatura, encara que no necessàriament amb el nom de la Independència, que es guardaria per un espai important de la ciutat en cas que finalment s'aconsegueixi la sobirania de Catalunya.
Anar al contingut