Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Urdangarin demana una excedència a Telefónica i torna a Barcelona

L'"exedència temporal" concedida comportarà la suspensió del seu contracte. Urdangarin l'hauria demanat per preparar la seva defensa i no perjudicar l'empresa.

RedaccióActualitzat
El gendre del rei, Iñaki Urdangarin ha demanat una "excedència temporal" a Telefónica per no perjudicar la companyia. L'excedència comportarà la suspensió del seu contracte recentment renovat i s'allargarà el temps que duri la instrucció del "cas Nóos" en què està imputat.

D'aquesta manera, Urdangarin deixa la seva residència als Estats Units per tornar a viure a Barcelona, a la propietat que té a Pedralbes, i per preparar la seva defensa. Els ducs de Plama residien a Washington des del 2009.

Telefónica ha concedit l'excedència a Urdangarin després que a mitjans de juliol li va renovar el contracte per 1,5 milions d'euros l'any. El duc de Palma i marit de la infanta Cristina va ser renovat com a delegat de Telefónica als Estats Units, després que aquest 31 de juliol se li havia acabat el contracte.

La decisió va aixecar una gran polseguera, donat l'estat d'imputat d'Urdangarin, que a més ha estat apartat de les activitats de la família reial per les acusacions de prevaricació, malversació, falsedat, frau i blanqueig de capitals.

Urdangarin també hauria renunciat als 1,2 milions d'euros que li havien estat assignats per pagar l'habitatge i els viatges. Si l'acomiadessin, rebria una indemnització de 4,5 milions d'euros.




ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut