El conseller Pelegrí als estudis de Catalunya Ràdio
El conseller Pelegrí als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

Josep Maria Pelegrí, primer membre del govern contrari a assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre

El conseller d'Agricultura considera que és la societat civil qui s'ha de manifestar. Els membres de l'executiu no hi haurien d'assistir perquè hi haurà proclames que no s'ajusten al "full de ruta" del govern i que se centren a assolir el pacte fiscal. D'altra banda, el PP català ha demanat a Artur Mas que garanteixi una manifestació unitària i no es posi darrere una pancarta que demana la independència de Catalunya.

Catalunya RàdioActualitzat
Primera veu del govern que es pronuncia en contra d'assistir a la manifestació reivindicativa de l'11 de setembre. El conseller d'Agricultura, el democristià Josep Maria Pelegrí, ha anunciat al "Matí de Catalunya Ràdio" que ell no hi anirà i creu que tampoc hi hauria d'anar ningú de l'executiu. "Els partits, el govern i les institucions n'haurien de quedar al marge perquè nosaltres tenim un 'full de ruta' traçat, que en aquest cas és el pacte fiscal. L'Assemblea i Òmnium plantegen altres temes".  

Un altre motiu per no assistir a la manifestació, segons Pelegrí, és que hi haurà pancartes contràries a les actuacions del govern de la Generalitat, concretament les retallades en Sanitat i Educació.

Mentrestant, el PP català ha retret a alguns consellers, favorables a assistir a la manifestació, que hagin oblidat que representen tots els catalans i no només els independentistes. La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, ha instat el president Artur Mas a garantir una diada unitària. "Catalunya no és independent. Catalunya no és independentista. Catalunya és plural i el govern representa la pluralitat de tots els catalans. Sembla que a alguns consellers se'ls ha oblidat en aquests darrers dies".

Sánchez-Camacho ha demanat a Artur Mas que no alimenti "la confrontació" i pacti amb el govern de Rajoy la sortida de la crisi.









ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut