Montserrat

La Marxa per la Independència s'obre a tothom però recorda a Mas que el seu objectiu és la independència

La Marxa per la Independència fa a Montserrat l'últim acte a escala nacional abans de la gran manifestació prevista per a la Diada. Els organitzadors diuen que és oberta a tothom, però recorden al president que l'ADN de la protesta no és el pacte fiscal.

RedaccióActualitzat
La Marxa per la Independència, que organitza l'Assemblea Nacional Catalana i recorrerà Barcelona l'11 de Setembre, fa dies que és el centre del debat per si ha de ser l'acte massiu de reivindicació que demana el president Artur Mas a favor del pacte fiscal, i si ell mateix o altres autoritats hi han d'assistir.

La marxa ha arribat aquest dissabte a Montserrat, on una estelada gegant a la Gorra Frígia, una de les punxes de la muntanya, li donava la benvinguda.

Allà, els organitzadors han subratllat, davant de la incògnita de la participació dels membres del govern, que la iniciativa està oberta a tothom que s'hi vulgui afegir, sempre que no es perdi de vista que el seu ADN és l'independentisme.

Prop d'un miler de persones han desfilat cap al monestir, algunes a peu des de Monistrol i altres hi han pujat amb cremallera. Montserrat, pel seu simbolisme, era parada obligatòria, i l'últim acte a escala nacional d'aquesta organització transversal i sense vinculació amb cap partit abans de la gran manifestació ciutadana que s'espera per a l'11 de Setembre.

Els portaveus de l'Assemblea han tornat a demanar al govern que s'estalvïi el pas del pacte fiscal i dediqui tots els esforços a la consecució d'un estat propi.


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut