Uribetxebarria va ser condemnat per participar en el segrest d'Ortega Lara. (Foto: Reuters)
Madrid

El forense diu que Uribetxebarria no està terminal i que el poden tractar a la presó

El forense de l'Audiència Nacional contradiu l'informe del servei mèdic del centre penitenciari que recomanava l'ingrés en un hospital. Conclou que l'etarra no està terminal i que pot ser tractat a la presó.

RedaccióActualitzat
El forense de l'Audiència Nacional considera que l'etarra malalt de càncer Iosu Uribetxebarria "no es troba en fase terminal", per la qual cosa conclou que pot ser tractat pels serveis hospitalaris de la presó i que no cal que estigui ingressat en un hospital. Aquesta és la principal conclusió de l'informe que el metge forense ha presentat al jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro.

No obstant això, el forense admet que Uribertebarria hauria d'anar a l'hospital si en el futur necessités un tractament de radioteràpia o ser sotmès a una operació. Però, en aquests moments -diu el forense- tot i que l'etarra té "una malaltia tumoral de mal pronòstic a llarg termini, únicament presenta símptomes lleus i no està en fase terminal".

El forense diu això després d'analitzar els informes mèdics que recomanaven la seva excarceració i que van emetre tant l'hospital Donostia de Sant Sebastià com del servei mèdic de la presó de Zaballa (Àlaba), que és on està ingressat l'etarra condemnat pel segrest de José Antonio Ortega Lara.

Aquests dos informes van ser tramesos a l'Audiència Nacional, però la fiscalia va dir que eren incomplets perquè no anaven signats per "persones concretes" i no anaven acompanyats ni per l'expedient mèdic del pacient ni pels seus antecedents mèdics. Un cop enviats a l'Audiència, el metge forense ha arribat a la conclusió que no cal excarcerar l'etarra perquè entén que pot seguir tractament mèdic al centre penitenciari.



Anar al contingut