Dos empleats hissen una bandera de Grècia. (Foto: EFE)
Un grup de treball estudia la sortida de Grècia de l'euro. (Foto: EFE)
Berlín

Berlín admet que un grup de treball estudia la sortida de Grècia de l'euro

Des del Ministeri de Finances, però, n'han tret importància al·legant s'han d'estudiar tots els escenaris possibles "per improbables que aquests siguin".

RedaccióActualitzat
El govern alemany ha admès l'existència d'un grup de treball al Ministeri federal de Finances que estudia les repercussions que tindria la sortida de Grècia de l'Eurozona, després que l'edició alemanya del "Financial Times" publiqués informacions sobre això.

Des del Ministeri de Finances, però, n'han tret importància al·legant que els ciutadans esperen que el govern s'ocupi de tots els escenaris possibles relacionats amb la crisi del deute "per improbables que aquests siguin".

Segons el "Financial Times", el grup, anomenat "Grexit" en un joc de paraules de "Grècia" i "exit" (sortida), està dirigit pel secretari d'Estat ministerial Thomas Steffen.

L'existència d'aquest grup de treball es coneix coincidint amb la trobada de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre grec, Andonis Samaràs.

El debat sobre el futur de Grècia dins l'euro ja fa mesos que s'allarga. L'últim a parlar-ne va ser el ministre alemany d'Economia, el liberal Philipp Rösler, que ja va reconèixer que fa temps que aquesta idea va deixar de fer por i va declarar obertament que no és improbable.
Anar al contingut