Prada de Conflent

Pasqual Maragall reivindica el federalisme en rebre el Premi Canigó a l'UCE

L'expresident de la Generalitat defensa la convivència d'un hispanisme obert amb el catalanisme. La Universitat Catalana d'Estiu l'ha distingit amb el Premi Canigó a la trajectòria, que l'any passat va rebre el seu antecessor en el càrrec, Jordi Pujol.

RedaccióActualitzat
Pasqual Maragall ha participat per tercer any consecutiu a la Universitat Catalana d'Estiu. Aquesta vegada, però, ha estat per rebre el Premi Canigó a la trajectòria, un guardó que l'any passat va rebre el seu antecessor en el càrrec, Jordi Pujol, i que destaca la influència que l'expresident de la Generalitat ha tingut en el catalanisme.

En rebre el premi, Maragall ha ha defensat en un breu discurs que "l'hispanisme obert i el catalanisme han de conviure" i ha posat a com a exemple d'aquest hispanisme el poeta Antonio Machado.

L'encarregat de glossar la figura de Maragall ha estat l'exconseller d'Economia Antoni Castells, que l'ha definit com un exemple de "coratge, dignitat i servei al país", i també com una de les persones "més estimades" de Catalunya.

La cloenda de la XLIV edició de l'UCE ha anat a càrrec del portaveu del govern, Francesc Homs, que ha dit que troba a faltar "l'espai polític" que representa Maragall i ha afegit que, malgrat les discrepàncies, coincideixen "en allò important".

Homs ha revelat que, quan Maragall va deixar el càrrec, li va enviar una carta d'agraïment, que el també exalcalde de Barcelona va respondre amb una altra carta. En aquest text, Maragall li va dir: "Catalunya és un país prou fort per fer tot el que es proposi si s'ho proposa des de l'honestedat"; una frase plenament vigent, ha dit Homs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut