Juncker s'abraça amb Samaràs en arribar a la reunió. (Foto: Reuters)
Juncker s'abraça amb Samaràs en arribar a la reunió. (Foto: Reuters)
Atenes

Grècia haurà d'esperar l'informe de la troica per saber si té pròrroga per als ajustos

L'Eurogrup avisa Atenes que la possible pròrroga en el compliment dels ajustos dependrà del que digui l'informe de l'FMI, el BCE i la CE. Jean-Claude Juncker diu que Grècia s'ha de quedar a l'euro i que, si en sortís, suposaria un "greu risc" per a l'eurozona.

RedaccióActualitzat
Grècia haurà d'esperar l'informe de la troica per saber si té pròrroga per complir les últimes retallades pactades. I això no serà, com a mínim, fins a l'octubre. És el missatge que el president de l'Eurogrup (els ministres de Finances de la UE), Jean-Claude Juncker, ha transmès al primer ministre grec, Andonis Samaràs, en una reunió a Atenes.

"S'haurà de tenir en compte l'informe de la troica", formada per l'FMI, el BCE i la CE, ha assegurat Juncker a la premsa. El cap de l'Eurogrup ha declarat que Grècia ha de continuar a l'euro i que, si en sortís, suposaria un "greu risc" per a tota l'eurozona.

Samaràs, per la seva part, s'ha compromès a aplicar els ajustos pactats amb la troica però ha demanat més marge perquè l'economia de Grècia pugui tornar a créixer, com ja havia avançat. "Aplicarem al peu de la lletra l'acord. El que demanen és poder tornar a créixer com més aviat millor", ha afirmat.

La cita amb Juncker ha estat la primera d'un seguit de reunions considerades clau per a la permanència de Grècia a l'euro. Samaràs viatjarà a Berlín i París divendres i dissabte d'aquesta setmana. Precisament, la cancellera Merkel ha refredat les expectatives de cara a la trobada
Anar al contingut