Catalunya

Un mes després de l'incendi a l'Empordà els afectats han demanat 800.000 euros d'ajuda

Avui fa un mes de l'incendi que va cremar més de 10.000 hectàrees a l'Alt Empordà, el pitjor que hi ha hagut aquest estiu a Catalunya. Els afectats han presentat sol·licituds d'ajuda que pugen a 800.000 euros.

TV3Actualitzat
Avui fa un mes de l'incendi que va cremar més de 10.000 hectàrees a l'Alt Empordà, el pitjor que hi ha hagut aquest estiu a Catalunya. La situació es va complicar encara més amb l'incendi simultani a Portbou. Els bombers van trigar vuit dies a apagar-lo, i va afectar cultius, infraestructures i també masies. Quatre persones van perdre la vida en aquests focs.

Els afectats han presentat les sol·licituds d'ajuda pels danys causats pel foc tant a la Generalitat com al govern espanyol. Els ajuntaments afectats han demanat 600.000 euros a la Generalitat. Les sol·licituds d'ajuda presentades pels consistoris a l'executiu espanyol pugen a 120.000 euros, als quals s'han de sumar les quantitats demanades per 71 particulars.

El foc, que es va declarar a l'aparcament de camions del Pertús, a la Nacional-II, es va estendre per disset municipis, atiat pel vent que bufava a la zona.

Solidaritat amb els afectats

Els danys provocats per l'incendi han fet que la gent del territori s'hagi bolcat en els afectats i hagi organitzat diversos actes per recaptar diners. S'han venut samarretes, s'han fet curses solidàries, sopars populars i s'han canalitzat a través de la xarxa els voluntaris que s'ofereixen per netejar boscos. I també s'han fet concerts solidaris en què han arribat a recaptar 8.000 euros, en el cas dels organitzats a la Jonquera i Capmany, i 2.000, en el que es va fer a Cantallops.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut