Barcelona

Mascarell diu que ens cal un estat propi i anima a reivindicar-lo l'11-S al carrer

Ferran Mascarell ha defensat la necessitat d'un estat propi per poder prendre les decisions que afecten Catalunya. Per defensar els nostres drets, considera que és important que la manifestació de l'11-S sigui massiva. Ell mateix té intenció d'anar-hi.

RedaccióActualitzat
En declaracions a "El mati de Catalunya Ràdio", el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha fet una crida a la unitat i a sumar, a la manifestació de l'Onze de Setembre. Ho ha dit després que el PSC hagi amenaçat de no assistir-hi si es tracta de reclamar la independència de Catalunya. Ell mateix ha avançat que hi assistirà.

"Jo crec que en aquests moments cal sumar i em penso que una de les eines que té la societat catalana és, de tant en tant, expressar al carrer les seves inquietuds. Per tant, tinc predisposició d'anar-hi, sí."

Mascarell ha defensat la necessitat d'un estat propi per poder prendre les decisions que afecten Catalunya i no estar sotmesos, ha afegit, a les lògiques de l'estat espanyol contràries als interessos dels catalans. El conseller ha posat com a exemple la llengua.

"Nosaltres necessitem un estat que, des del punt de vista cultural, sigui propi i pensi en termes exclusius. Posaré un exemple del que vull dir: És normal, pregunto, que les decisions que haguem de prendre sobre la llengua a Catalunya s'hagin de prendre en un marc que no sigui el Parlament de Catalunya? No, no és normal".

D'altra banda, pel que fa al debat sobre la llengua, considera que amb un estat propi no hi hauria cap debat sobre la possibilitat que un escriptor català en llengua castellana pugui optar a un Premi Nacional de Cultura. De tota manera, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit que, donades les circumstàncies, està d'acord que els premis nacionals de cultura no deixin de banda els escriptors en llengua castellana.

"Els autors en llengua castellana no és la societat catalana qui té la missió, ara per ara, no té l'encàrrec de valorar-ne la seva importància. Ho fa l'estat espanyol. Insisteixo, si nosaltres estiguéssim avui ubicats en un context d'estat propi, joc rec que aquest debat ja no el tindríem, l'hauríem superat. Jo crec que aquest debat és la conseqüència de molts d'aquests dèficits que ens van creant problemes que són artificials".






VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut