Imatge de l'assalt als supermercats
Imatge de l'assalt als supermercats
Còrdova

Llibertat amb càrrecs per als dos detinguts per l'assalt a dos supermercats andalusos

Per ordre del Ministeri de l'Interior, la policia busca els participants en l'assalt a dos supermercats de Sevilla i Cadis per identificar-los i detenir-los. De moment, les dues persones que han estat detingudes aquest dimecres a la nit, han estat posades en llibertat amb càrrecs. L'alcalde de Marinaleda i diputat d'IU al Parlament andalús, Juan Manuel Sánchez Gordillo, també hi està implicat, però, per la seva condició d'aforat, serà citat a declarar en comptes de ser detingut.

RedaccióActualitzat
Llibertat amb càrrecs per les dues persones que la policia ha detingut aquest dimecres a la nit per la seva implicació en l'assalt de dos supermercats a Écija, a Sevilla, i a Arcos de la Frontera, a Càdis.

Els dos detinguts han estat imputats per un delicte de robatori i un altre de coaccions per l'apropiació violenta d'efectes exposats per la venda al públic.

Dels dos establiments es van extreure prop de 30 carrets de la compra carregats d'aliments. Segons el Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), una de les detencions s'ha produït a la localitat de Hornachuelos, a Córdoba, i l'altra a Cuevas de San Marcos, a Màlaga.

Això el mateix dia que el ministre de l'Interior, Jorge  Fernández Díaz, ha ordenat a la policia que detingui els responsables dels fets i ha parlat amb el titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que ha instat la fiscalia a obrir una investigació.

El secretari d'Organització del SAT, Manuel Rodríguez, ha dit, després de les reaccions que hi ha hagut a l'assat als dos supermercats que "una cosa és la legalitat i un altre la justícia".

A l'assalt també va participar-hi l'alcalde de Marinaleda i diputat d'IU al Parlament andalús. Juan Manuel Sánchez Gordillo serà citat a declarar davant del jutge en les pròximes hores. No serà detingut per la seva condició d'aforat al ser diputat. L'alcalde considera justificats els assalts dels supermercats com una mesura per ajudar a persones desfavorides.

Els aliments es volien entregar al Banc d'Aliments d'Andalusia, però la institució ha dit que no els acceptarà. L'ONG no ha volgut entrar en "el fons de la protesta", però ha deixat clar que "robar" als establiments "no és un camí encertat" i que no podrà acceptar cap dels aliments perquè "seria anar en contra de tot el marc legal en què vivim".




Anar al contingut