Alemanya

Schäuble i Geithner expressen la seva "confiança" en els esforços de l'eurozona

El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, i el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, han expressat la seva "confiança" en les reformes empreses a la zona de l'euro per sortir de la crisi i han instat a unir els esforços, a escala europea i internacional, per aconseguir l'estabilització de l'economia europea.

RedaccióActualitzat
El secretari del Tresor nord-americà, Timothy Geithner, i el ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, han expressat la seva "confiança" en les reformes empreses a la zona de l'euro per sortir de la crisi i han instat a unir els esforços, a escala europea i internacional, per aconseguir l'estabilització de l'economia europea.
  
En un comunicat conjunt emès després d'una reunió a Sylt, una illa alemanya del mar del Nord, tots dos líders han insistit en la necessitat de treballar "coordinadament" en favor d'una estabilització de les finances públiques i la reducció dels desequilibris macroeconòmics".

El ministre alemany i el secretari del Tresor han ratificat la seva confiança en els esforços que estan duent a terme tant Espanya com Itàlia, amb els seus respectius programes de reformes. En concret, Geithner i Schäuble creuen que mesures com les que el govern espanyol va prendre durant el mes de juliol són positives.

Durant la reunió, també han parlat sobre la situació dels països rescatats per l'Eurogrup com Irlanda o Portugal. Geithner i Schäuble s'han mostrat satisfets que "Irlanda col·loqués bons a llarg termini amb èxit la setmana passada i que Portugal estigui realitzant el programa que va prometre després de la intervenció en la seva economia".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut