Barcelona

L'euro per recepta genera confusió un mes després d'entrar en vigor

Els farmacèutics reconeixen que la gent ja no acumula tants medicaments un mes després de l'entrada en vigor de la mesura. La confusió, però, persisteix juntament amb els problemes de medicaments més cars amb recepta que sense.

TVCActualitzat
L'euro per recepta ja és una rutina a les farmàcies. Fa més d'un mes que va entrar en vigor i tant farmacèutics com clients no tenen més remei que adaptar-se a la nova mesura. Però la confusió continua perquè la majoria dels usuaris no entenen què paguen exactament i què hauran de pagar en un futur.

Els farmacèutics han de dedicar encara molta estona a donar explicacions i a informar els clients de què toca pagar en aquest moment i què es començarà a pagar a partir de l'agost o el  setembre, una confusió que es pot agreujar d'aquí a uns dies, quan els treballadors en actiu hagin de pagar en funció de la renda.

Aquesta confusió es barreja també amb indignació i queixes. Les persones amb malalties cròniques critiquen que les capses de medicaments són massa petites i això els perjudica. D'altres veuen com un medicament els surt més barat sense recepta.

Tot i els problemes, les farmàcies admeten que comencen a notar que els ciutadans ja no s'emporten medicaments que tenen acumulats a casa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut