Madrid

Montoro insinua que Catalunya sempre està buscant culpables fora

El ministre d'Hisenda diu que "no és moment d'enganyar els ciutadans amb falses sortides de la crisi" i afegeix que el discurs de Catalunya és inoportú. "A aquestes altures de la crisi, és possible que algú cregui que en pot sortir des de la seva soledat? Però què està dient? ", s'ha preguntat.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol para els peus als que demanen més finançament. El ministre Cristóbal Montoro ha assegurat que no hi ha sortides en solitari a la crisi. Des de la tribuna del Senat, Montoro s'ha referit implícitament a la proposta de pacte fiscal i ha dit que no es pot culpar els altres dels problemes de cada comunitat autònoma.

Sense que ningú li hagi preguntat explícitament per l'aprovació del pacte fiscal al Parlament, Montoro s'ha preguntat: "No és el moment de fer realment cadascú el que ha de fer dins el seu territori en comptes d'estar buscant sempre un responsable fora? Ara tots, i especialment els governants, hem d'estar a l'altura de les nostres responsabilitats, i no per fer fintes polítiques", ha dit el responsable d'Hisenda de l'executiu del PP.

I ha continuat: "No és moment d'enganyar els ciutadans amb falses sortides de la crisi" i ha alertat que no és el moment de les discrepàncies i que no es pot utilitzar l'estat de les autonomies per dividir.

El ministre Montoro ha criticat també el discurs que arriba des de Catalunya per inoportú: "A aquestes altures de la crisi és possible que algú cregui que en pot sortir des de la seva soledat? Però què està dient? Ho farem des d'una Espanya aïllada i solitària? Quin discurs més inoportú", ha exclamat després que Mas va afirmar que amb la meitat del pacte fiscal Catalunya faria dèficit zero.

Les contundents declaracions arriben just l'endemà que el Parlament va aprovar per àmplia majoria la proposta de pacte fiscal perquè Catalunya tingui plena capacitat per recaptar i gestionar els seus impostos.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut