Diverses de les antigues monedes gregues, les dracmes (Foto: pasaramejorvida.blogspot.com)
Creixen els dubtes que Atenes pugui complir amb els compromisos adquirits.(Foto: pasaramejorvida.blogspot.com)
Berlín

Berlín reconeix que la sortida de Grècia de l'euro ha deixat de fer por i no la veu improbable

El ministre d'Economia alemany, el liberal Philipp Rösler, no veu clar que Atenes pugui complir els compromisos adquirits i diu que no és improbable que el país hel·lè deixi d'estar sota el paraigua econòmic europeu.

RedaccióActualitzat
El futur de Grècia dins l'euro sembla cada vegada més un fet amb data de caducitat. L'últim a no descartar una sortida d'aquest país del paraigües econòmic europeu ha estat el ministre alemany d'Economia. El liberal Philipp Rösler afirma que aquesta possibilitat fa temps que va deixar de fer por i reconeix obertament que no és improbable.

El titular econòmic alemany es mostra "més que escèptic" sobre la possibilitat que Atenes pugui complir amb els compromisos adquirits. En aquest sentit, diu que si no compleixen no hi haurà més pagaments i, per tant, Grècia s'haurà de declarar insolvent.

La de Rösler no és l'única veu que s'ha deixat sentir aquest diumenge en contra de la continuïtat de Grècia a l'euro.

El soci tradicional del partit de la cancellera alemanya Angela Merkel, la CSU, ha parlat obertament d'una sortida esglaonada en què Atenes podria començar a pagar nòmines i pensions amb les antigues dracmes.

Per la seva banda, el Fons Monetari Internacional ha reconegut que amb Grècia se li ha esgotat la paciència i ha anunciat que es planteja frenar els fons per ajudar aquest país.

Anar al contingut