Madrid

WWF Espanya retira la presidència honorífica del rei Joan Carles I per la cacera d'elefants a Botswana

Els socis de l'organització han votat eliminar el càrrec de president d'honor de l'organització ecologista que ostentava el monarca des de fa 40 anys. L'associació està molesta per l'episodi de la cacera d'elefants del monarca a Botswana.

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles deixa de ser president d'honor de WWF a Espanya. Els socis de l'organització conservacionista Fons Mundial per la Natura (WWF) han decidit retirar-li el càrrec després de la polèmica per l'episodi de la cacera d'elefants del monarca a Botswana.

WWF Espanya ha reunit aquest dissabte els seus socis en una assemblea extraordinària que tenia com a únic punt en l'ordre del dia decidir si eliminaven el càrrec de president d'honor de l'organització ecologista, que ostentava el rei Joan Carles I des de fa 40 anys. No hi ha hagut cap dubte: 226 socis han votat a favor de suprimir l'article 6 dels estatuts que establia el càrrec honorífic. Només 13 persones s'hi han pronunciat en contra. L'ONG té uns 33.000 socis, però no tots tenen dret a vot.

Un cop a la seva credibilitat

L'anunci arriba després de la polèmica cacera d'elefants que va protagonitzar el monarca espanyol a Botswana. Arran d'aquests fets, nombrosos socis de WWF es van donar de baixa com a protesta pel fet que el rei ostentés aquest títol.

El Fons Mundial per la Natura -WWF- és una associació dedicada a la conservació d'espècies animals amenaçades, entre les quals, l'elefant. Té presència en un centenar de països d'arreu del món i més de cinc milions de socis. Des de l'incident de Botswana, l'associació admet que n'ha perdut molts, decebuts pel comportament del monarca, i considera que la seva credibilitat està en joc.

Respecte reial

El secretari general de WWF, Juan Carlos del Olmo, ha explicat que la Casa Reial ha transmès a l'ONG el seu "absolut respecte al que decideixi tant l'organització com els socis". Del Olmo ha destacat la "bona relació" existent des del 1968 fins a l'actualitat entre l'ONG i la corona.

El rei va ser president fundador i executiu de l'entitat des del 1968 fins a la coronació, el 1975, quan va passar a ocupar la presidència honorífica.
Anar al contingut