Brussel·les

Els ministres de l'Eurogrup aproven definitivament el rescat de la banca espanyola

Els ministres de l'Eurogrup han aprovat per teleconferència el paquet d'ajuda econòmica al sistema financer espanyol un cop hi han donat el vistiplau tots els socis. Els primers 30.000 milions dels 100.000 compromesos han d'arribar abans de final de mes.

RedaccióActualitzat
El rescat europeu de la banca espanyola s'ha materialitzat finalment aquest matí, gairebé un mes després que el govern espanyol en fes, amb la boca petita i evitant la paraula "rescat", la petició oficial.

Els ministres de l'Eurogrup han aprovat per teleconferència el paquet d'ajuda econòmica per al malmès sistema financer espanyol després que tots els seus socis hi han donat el vistiplau.

Un dels últims a fer-ho ha estat Alemanya, que ho va aprovar aquest dijous amb una majoria contundent al Bundestag. Berlín aportarà 30.000 milions d'euros dels 100.000 que rebrà Espanya. Els diputats alemanys van obtenir garanties que el responsable d'aquests préstecs serà el govern espanyol.

Els primers 30.000 milions dels 100.000 compromesos han d'arribar abans de final de mes i porten associades 32 condicions per a la banca, com ara millorar la transparència, crear un banc dolent o apartar les caixes d'estalvis del govern dels bancs.

El préstec es pot tornar en un màxim de 15 anys i es començarà a pagar d'aquí a 10 a un interès variable lleugerament per sota del 3%.

El govern espanyol ha aclarit que aquests diners es faran servir íntegrament per ajudar els bancs, després que s'ha especulat que si sobressin alguns milions es podrien fer servir per comprar deute.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut