València

El govern valencià demana als jutjats el tancament immediat dels repetidors de TV3

El govern valencià ha demanat als jutjats d'Alacant, de València i de Castelló una autorització judicial per tallar les emissions de tots els canals de la televisió catalana. Aquets canals es veuen al País Valencià gràcies als repetidors del senyal digital terrestre. La petició demana que aquest tancament es faci de manera gairebé immediata dimarts vinent. El president de la comunitat, Francisco Camps, ha assegurat que el govern valencià ha estat menyspreat pel català i que en aquesta situació és impossible arribar a cap acord. L'associació Acció Cultural del País Valencià ha presentat un recurs contra el tancament.

Actualitzat

Acció Cultural del País Valencià argumenta que les freqüències són de titularitat estatal i no autonòmica i que la Carta Europea de Llengües Minoritàries permet aquestes emissions. TV3 es veu al País Valencià des de fa 21 anys gràcies als repetidors instal·lats per iniciativa popular. Acció Cultural ja va denunciar que la Generalitat Valenciana els amenaçava amb el tancament de les instal·lacions i amb una multa d'un milió d'euros. I tot perquè es van ocupar unes freqüències d'emissió que el Ministeri d'Indústria va cedir l'any 2006, però que ara no vol ratificar. Ara el govern valencià vol accelerar-ne el tancament.

La Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Òmnium Cultural (OC) i Obra Cultural Balear (OCB), ha mostrat la seva oposició al tancament de les emissions de TV3 a València, perquè considera que suposa "l'atac més important al nostre espai comunicatiu" i "posa en perill la cohesió comunicativa aconseguida per la nostra comunitat cultural".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut