Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
La Seu d'Urgell

El jutge imposa una fiança de 145.000 euros a l'exconseller Jordi Ausàs

La jutge justifica els 145.000 euros de fiança perquè és la xifra equivalent al valor de la quantitat de tabac que l'exconseller va moure entre el 12 de juny i el 8 de juliol del 2012, el període en què va ser sotmès a vigilància.

RedaccióActualitzat
La titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha decretat llibertat amb fiança de 145.000 euros per a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs, acusat de formar part d'una xarxa que es dedicava de forma "professional" al contraban de tabac des d'Andorra.

La jutge, que aquest dissabte ha interrogat els nou acusats, n'ha deixat dos en llibertat provisional sense càrrecs i ha fixat fiances que van dels 23.000 als 145.000 euros per als altres detinguts, als quals imputa un delicte continuat de contraban de tabac i un delicte de pertinença a grup criminal organitzat.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, els set acusats als quals la jutge ha imposat una fiança, que segueixen a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Seu d'Urgell, aniran a la presó fins que notifiquin l'ingrés corresponent en el compte bancari del jutjat.

A l'exconseller del tripartit i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, la jutge li ha imposat la fiança de 145.000 euros que reclamava la Fiscalia (el seu advocat havia afirmat per error que el ministeri fiscal n'havia demanat 150.000), ja que considera que hi ha un risc de fuga "evident" i un risc "clar" que destrueixi proves, ja que la investigació policial encara no ha finalitzat.

La jutge justifica els 145.000 euros de fiança ja que aquesta és la xifra equivalent al valor de la quantitat de tabac que l'exconseller va moure entre el 12 de juny i el 8 de juliol de 2012, el període en què va ser sotmès a vigilància.

Segons la jutge, la fiança és "proporcionada", ja que, si només en el mes en què s'ha vigilat l'exconseller, ha mogut tabac per valor de 145.000 euros, "molt probablement en realitat l'import que aquesta persona ha manipulat és molt superior".

En l'acte, la jutge sosté que hi ha prou indicis per concloure que els detinguts integraven un grup organitzat que es dedicava de forma "molt activa" al contraban de tabac des d'Andorra, ja que la vigilància policial, les gravacions amb càmera i la intervenció telefònica a què han estat sotmesos en les últimes setmanes així ho acredita.


Anar al contingut