Damasc

El règim sirià acusa grups terroristes de la matança de 200 persones a Tremseh

Damasc ha afirmat que van ser grups terroristes els qui van perpetrar la matança tot i que l'oposició culpa el règim de bombardejar la localitat, situada a la província central de Hama.

RedaccióActualitzat
Damasc ha acusat suposats grups terroristes de perpetrar la matança de Tremseh, on aquest dijous van morir almenys 200 civils. L'agència oficial siriana Sana ha donat la versió del règim dels fets, si bé l'oposició va culpar les forces lleials al president sirià, Bashar al-Assad, de bombardejar la població de Taramseh i causar centenars de morts.

Segons els testimonis recollits per l'agència, els terroristes van saquejar i destruir desenes de cases abans que les autoritats arribessin en aquesta població, situada a la província central de Hama.

Un dels testimonis, Abo Arif, ha assenyalat a la televisió siriana que grups armats van obrir foc contra els ciutadans i van matar més de 50 persones, al mateix temps que va lamentar l'abscència de forces de l'ordre. L'agència oficial ha afegit que posteriorment les forces de l'ordre van arribar i es van enfrontar als terroristes, i que tres policies van morir en els combats.

En els atacs, les forces del règim haurien mort un nombre indeterminat de combatents, detingut desenes d'ells i confiscat les seves armes, sempre segons l'agència Sana, que ha acusat els mitjans de comunicació internacionals de manipular la informació i de crear una opinió favorable a una possible intervenció estrangera a Síria.

El fet és que la matança de Tremseh és el cas més greu de violència des del començament del conflicte, ara fa 16 mesos. L'atac ha dut nombroses famílies a fugir i buscar refugi en zones properes per la por als bombardejos, segons han informat els activistes de Comitès de Coordinació Local.

Síria continua immersa en una espiral de violència que ha fet milers de morts des del mes de març. Fins ara, les protestes dels sirians contra el règim d'Al-Assad no han aconseguit que deixi el poder i, tot i les gestions dels mediadors internacionals, la repressió a Síria no s'atura.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut