Imatge d'arxiu del Còdex Calixtí, la primera guia del camí de Sant Jaume
Santiago de Compostel·la

El Còdex Calixtí torna a la Catedral de Santiago després d'un any

Ara, la catedral compostel·lana estudia com s'exposarà el llibre al públic durant una temporada.

RedaccióActualitzat
La Catedral de Santiago ha rebut aquest diumenge el Còdex Calixtí, després d'haver estat sostret el 5 de juliol de l'any passat i recuperat dimecres passat, moment en què va passar a estar custodiat en dependències policials.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és qui ha tornat a l'arquebisbe de Santiago, Julián Barrió, el Còdex Calixtí en un acte al Pazo de Xelmírez, seu de l'arquebisbat compostel·là.

La catedral compostel·lana està estudiant com exposar el llibre al públic durant una temporada, abans de ser guardat en un lloc segur fora de la vista del públic.

El Còdex s'ha tornat dos dies després de l'ingrés a la presó del que era electricista de la catedral. La seva dona i el seu fill també han ingressat a la presó per ordre del jutge, mentre que la parella de l'últim ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Santiago de Compostel·la continua les indagacions per determinar l'origen de l'1,2 milions d'euros que va trobar la Policia Nacional en l'escorcoll a les propietats del principal processat. A més, es preveuen més inspeccions en immobles relacionats amb els detinguts.
Anar al contingut