Navacerrada

Rajoy insta la UE a actuar "amb energia i rapidesa" i demana més esforç a les comunitats

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha instat la UE a posar en marxa les decisions adoptades en la cimera de finals de juny amb "energia i rapidesa". A més, demana a les comunitats "més esforç" per reduir el dèficit.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, mira Europa per definir el futur econòmic d'Espanya. Rajoy vol que la Unió actuï i de pressa per implementar els compromisos adoptats. A les comunitats autònomes els recepta "més esforços" per complir amb el dèficit.

El president del govern espanyol ha instat la UE a posar en marxa les decisions adoptades en la cimera de finals de juny "sense vacil·lar" i amb "la mateixa energia i rapidesa" amb què països com Espanya estan prenent mesures difícils contra la crisi.

Rajoy ha fet aquesta crida durant la intervenció en la clausura del curs d'estiu organitzat per FAES, la fundació lligada al PP, a la localitat madrilenya de Navacerrada.
"Europa ha de complir i fer-ho a la major celeritat", ha assegurat el president del govern espanyol, amb l'objectiu de calmar els mercats financers després que en els últims dies ha tornat a encarir la prima de risc.

Segons Rajoy, cal que els compromisos adoptats pels líders europeus d'aprofundir en una política econòmica comuna per fer de l'euro un projecte irreversible es portin a la pràctica de manera "àgil, ràpida i efectiva" perquè es concretin en "realitats palpables" en benefici dels ciutadans. "Estem en un moment decisiu i si en un moment decisiu s'aposta per més integració, per l'euro i per la unió bancària, això ara cal tirar-ho endavant", ha afirmat el líder del PP en presència de l'excap de l'executiu i president de FAES, José María Aznar.

Més esforç de les comunitats

"Les comunitats autònomes han de fer un major esforç de reducció de despesa pública i ho saben". Amb aquestes paraules, Mariano Rajoy ha advertit a les autonomies i els ha reclamat més mesures contra la despesa i de reducció del dèficit.

El president del govern espanyol ha recordat que el 2011, el conjunt de les administracions públiques a Espanya van gastar 90.000 milions més del que van ingressar. Ha admès que "és impossible seguir així durant gaire temps" i que cal fer el "màxim esforç" per resoldre aquest problema.

Més ajustos al juliol

Rajoy ha defensat les retallades com l'única manera d'afrontar la situació perquè "no hi ha més remei". I a més, ja ha deixat veure que els ajustos continuaran.

El president espanyol assegura que són "conscients que tothom sap que cal prendre mesures, sabem les conseqüències que tenen i estem convençuts que el rumb marcat és el correcte".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut