Iàtova

Un mort i dos ferits en estavellar-se dos helicòpters durant l'extinció dels focs del País Valencià

L'helicòpter on anava va caure al pantà de Forata. Poca estona després, un altre helicòpter es va estavellar a la serra de Martés. Els dos ocupants del segon aparell estan ingressats a l'hospital La Fe de València amb politraumatismes. Un té pronòstic reservat i l'altre, estable.

RedaccióActualitzat
Accident mortal en la lluita contra els macroincendis del País Valencià. Una persona ha mort i dues més han quedat ferides en els accidents de dos helicòpters que participaven en les tasques d'extinció de l'incendi de Cortes de Pallars, a la Vall de Cofrents. Els fets van passar ahir dilluns a la tarda i aquest matí s'intentarà recuperar el cos del pilot mort.

La víctima mortal és el pilot del primer aparell, que va caure al pantà de Forata, prop de Iàtova, per causes que no se saben. L'helicòpter pertanyia a les brigades que el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient ha enviat a la zona. Precisament, ha estat la delegació del govern espanyol a l'Aragó l'encarregada de confirmar la defunció. La víctima era membre de les brigades de Daroca, a Saragossa.

Submarinistes del Cos Municipal de Bombers de València i bussejadors de la Guàrdia Civil van rastrejar el pantà a la recerca del cos de la víctima. Quan es va fer fosc, però, es van haver de suspendre les feines fins que es fes de dia.

La tragèdia, però, podia haver estat pitjor perquè quan passaven pocs minuts del primer accident, un segon helicòpter es va estavellar a la serra de Martés. Els dos ocupants, pilot i copilot, estaven conscients després del sinistre i, segons el govern valencià, tots dos "es queixaven de l'esquena". Tots dos estan ingressats a l'hospital La Fe, de València, amb politraumatismes.

Un dels ferits, de 44 anys, té "pronòstic reservat" i el van evacuar fins a l'hospital en un helicòpter de la Guàrdia Civil, acompanyat per un metge del SAMU. L'altre ocupant, un home de 36 anys, va arribar a La Fe en ambulància i té pronòstic estable.

Un foc controlat i 50.000 hectàrees cremades

Mentrestant, la situació dels dos focs ha millorat notablement, i ja només hi ha algun front actiu al d'Andilla. Alguns veïns desallotjats han pogut tornar a casa, però només a fer-hi una ullada. A més, finalment després de quatre dies de silenci, ja s'ha donat la primera xifra oficial d'hectàrees cremades. Són pràcticament 50.000, tal com ja apuntaven fonts no oficials.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut