Barcelona

Les farmàcies catalanes formulen 2.470 queixes i consultes la primera setmana de l'euro per recepta

Les farmàcies catalanes han fet 2.470 trucades de queixa i consulta per l'aplicació de l'euro per recepta des que va entrar en vigor, dissabte passat, i fins dijous. En aquest període s'han recaptat 1.318.617 euros en concepte de la nova taxa.

RedaccióActualitzat
Les farmàcies catalanes han fet 2.470 trucades de queixa i consulta per l'aplicació de l'euro per recepta des que va entrar en vigor la taxa, dissabte passat, fins dijous, últim dia en què s'han recollit dades, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat.

El Centre de Gestió de dubtes va ser habilitat en primera instància pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya per facilitar als professionals de les 3.000 farmàcies catalanes una línia d'atenció i consulta sobre dubtes i possibles incidències. Així, la línia 93-587-64-00 atén consultes sobre la recepta electrònica i programes informàtics, mentre que el 93-587-64-04 és específic per a consultes sobre la taxa per recepta.

El pic de consultes va ser dilluns passat -amb 620- i dijous -amb 750-, coincidint amb una caiguda del sistema informàtic que va provocar un alentiment generalitzat del sistema, que va obligar els farmacèutics a invitar els clients a tornar-hi més tard en espera de solucionar el problema tècnic.

De fet, dilluns va ser el primer dia laborable en què es va aplicar l'euro per recepta i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) va notar l'existència de "problemes generalitzats" pel bloqueig del sistema informàtic de 10 a 14 hores, després d'incidències puntuals dissabte.

En aquest període, la Generalitat ha recaptat 1.318.617 euros en concepte de la taxa, tenint en compte que des de dissabte fins dijous 637.570 pacients han passat pels establiments de farmàcia catalans, que han dispensat 1.533.390 receptes, de les quals 217.773 han quedat exempts del pagament de la taxa.

El president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha anunciat que els professionals obriran una investigació després que el sistema de cobrament de l'euro per recepta ha estat bloquejat més de 12 hores, i s'ha impedint la dispensació de fàrmacs.
Anar al contingut