Manifestació de les ONG catalanes contra els impagaments. (Foto: ACN)
Manifestació de les ONG catalanes contra els impagaments. (Foto: ACN)
Barcelona

Les ONG catalanes ocupen l'Agència Catalana de Cooperació per reclamar els deutes

Representants de les organitzacions s'han tancat a la seu per denunciar que la Generalitat els deu 16 milions d'euros entre l'any passat i aquest.

RedaccióActualitzat
Representants de les ONG catalanes estan tancats des d'aquest dijous a la seu de l'Agència Catalana de Cooperació en protesta pels impagaments de la Generalitat. Una cinquantena de persones duen a terme la protesta per reclamar els 16 milions d'euros que, entre l'any passat i aquest, tenen pendents de rebre.

Els ocupants han denunciat que els Mossos no deixen que ningú entri de l'exterior ni els donin aigua, ni els deixen utilitzar els sanitaris.

Abans d'ocupar la seu, més d'un centenar de persones s'han manifestat davant de l'Agència, a la Via Laietana de Barcelona. Els manifestants han assegurat que s'ha hagut d'aturar projectes solidaris pels deutes i per les retallades del 81% en el pressupost de cooperació, situació que han denunciat presentant un centenar d'instàncies a l'Agència.

El president de la Federació Catalana d'ONG, Francesc Mateu, ha xifrat "entre 60 i 80" les ONG afectades pels impagaments, de les quals una cinquantena tenen "greus problemes de subsistència".

Per la seva part, el secretari general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, ha assegurat que pagaran tan aviat com puguin però que ara no hi ha liquiditat.
Anar al contingut