La catedràtica de Dret Constitucional de la UB, Encarna Roca.
La catedràtica de Dret Constitucional de la UB, Encarna Roca.
Madrid

Andrés Ollero, Juan José González Rivas, Fernando Valdés i Encarna Roca, nous magistrats del Constitucional

PP i PSOE han arribat a un acord sobre la renovació del terç dels magistrats del Tribunal Constitucional amb el mandat caducat i que són nomenats pel Congrés. Roca, proposada pels socialistes, està avalada pel Parlament de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El PP i el PSOE han arribat a un acord per a la renovació del terç dels magistrats del Tribunal Constitucional amb el mandat caducat que són nomenats pel Congrés. Els nous magistrats són l'exdiputat del PP per Granada Andrés Ollero, el jutge de la Sala de Cotenciós Administratiu del Tribunal Suprem Juan José González, tots dos proposats pel PP; el doctor en Dret per la Universitat Complutense de Madrid Fernando Valdés i la catedràtica de la UB Encarna Roca, suggerits pels socialistes.

Es tracta de les quatre places que depenen del Congrés dels Diputats, i per això requereix que els dos partits majoritaris es posin d'acord per als futurs nomenaments. Amb aquest acord entre populars i socialistes, es renoven tres magistrats que ja estan fora de mandat: Javier Delgado, Elisa Pérez Vera i el català Eugeni Gay, actual vicepresident, i també cobrir la baixa per defunció del magistrat Roberto García-Calvo.

Fonts coneixedores de les negociacions havien avançat a Catalunya Ràdio que el PSOE proposaria un dels dos candidats catalans que va escollir el Parlament de Catalunya. Finalment ha estat Encarna Roca, catedràtica de Dret Civil de la Universitat de Barcelona i actual membre del Suprem. L'altre candidat era Antoni Rovira, catedràtic de Dret Constitucional de l'Autònoma de Madrid. Tots dos van rebre el suport tant de CiU com del PSC.
Anar al contingut