L'Hospital de Sant Jaume de Calella, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
L'Hospital de Sant Jaume de Calella, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
Barcelona

El PSC demana al Parlament que investigui la gestió de centres de salut

Els socialistes catalans han entregat al registre de la cambra catalana la sol·licitud perquè es constitueixi una comissió. Pere Navarro s'ha mostrat convençut que la comissió aportarà "transparència", i des de CiU s'han mostrat "sorpresos".

RedaccióActualitzat
Els socialistes catalans volen que el Parlament creï una comissió d'investigació sobre la gestió de diferents centres de salut. El PSC ha entregat al registre de la cambra catalana la sol·licitud perquè es constitueixi una comissió que revisi la gestió del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, i la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Els socialistes també demanen que s'investigui la relació entre el Servei Català de la Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, el grup SERHS i les empreses Innova i CCM Estratègies i Salut.

El dirigent de la formació, Pere Navarro, s'ha mostrat convençut que la comissió aportarà "transparència" a la gestió de la sanitat catalana i tornarà "la confiança als ciutadans sobre la gestió d'un bé tan preuat com és el sistema de salut". La decisió, segons Navarro, s'ha pres "a partir d'aquestes notícies que han aparegut -en referència a casos com el de l'Informe Crespo que afecta el Consorci de Salut del Maresme i la Selva i altres casos de presumptes fraus en l'àmbit sanitari català apareguts recentment".

La petició la signen els 28 diputats socialistes, que representen la cinquena part dels membres del Parlament que poden demanar, segons el reglament, que el ple debati i voti aquesta petició de comissió d'investigació. Ara la mesa del Parlament ha de decidir si admet a tràmit la petició de crear aquesta comissió.

CiU, sorpresa

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha dit que la seva formació està "sorpresa" que el PSC vulgui crear una comissió d'investigació sobre irregularitats en la sanitat catalana i els casos que esmenta corresponguin "a l'època de l'anterior govern tripartit".
Anar al contingut