Catalunya

Una nova normativa permet sancionar prostitutes de carretera i clients amb multes de trànsit de fins a 30.000 euros

Interior comença aquesta setmana a sancionar amb multes de trànsit les dones que es prostitueixen a la carretera i els clients. Les multes poden arribar als 30.000 euros per a prostitutes i clients. Les noies diuen que n'estan informades, però que no pensen deixar l'activitat.

RedaccióActualitzat
Les prostitutes i els seus clients poden ser sancionats amb multes de trànsit de fins a 30.000 euros. La modificació de la llei de carreteres feta en el marc de l'àmplia llei òmnibus aprovada a finals de l'any passat ho preveu d'aquesta manera, però fins ara no s'havia aplicat.

Segons fonts no oficials avui havia de començar l'aplicació de la llei en un operatiu anomenat "operació Voral", però la conselleria d'Interior ha confirmat que serà aquesta setmana, sense concretar el dia, per evitar un espectacle mediàtic.

Seran les patrulles de trànsit, com les que avui vigilaven les infraccions de circulació a la Nacional II, les que multaran les dones i els seus clients. La modificació de la normativa de carreteres ho permet i així ho recull a l'article 76.4 que tipifica literalment de "greu l'ocupació de manera temporal de les zones de domini públic per fer usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

Les sancions van dels 300 al 30.000 euros en funció del lloc on s'estigui i de la reincidència.

Els Mossos d'Esquadra tenen competència a les carreteres de la Generalitat, però Interior assegura que també aixecaran actes a la Nacional II i les enviaran a Madrid.

Les noies estan informades de la nova normativa. A la carretera que va de Figueres a Roses, d'uns 12 quilòmetres, n'hi ha prop de 15. Han donat diferents arguments per no deixar la feina: alguna ha dit que si la sancionen no li farà cap gràcia i que no pensa pagar. Una altra, una noia de Romania, que ja fa dos anys que és aquí, diu que quan entri en vigor la normativa ella passejarà i que això ni està prohibit i ni es pot sancionar.

Totes coincideixen a dir que passi el que passi seguiran exercint la prostitució a la carretera perquè per elles és l'única manera de guanyar-se la vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut