Sant Joan Despí

La CE diu a Espanya que s'afanyi a demanar el rescat

El portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, assegura en declaracions a TV3 que Europa té a punt els intruments per recapitalitzar els bancs espanyols.

TV3 / RedaccióActualitzat
El portaveu d'Afers Econòmics de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha assegurat en declaracions a TV3 que Europa ho té tot a punt per al rescat de la banca d'Espanya. Altafaj ha explicat que té preparats els intruments per recapitalitzar els bancs espanyols i ha considerat, a més, que no haurien de passar gaires dies abans de demanar el rescat.

Mentre Reuters parla d'un rescat imminent, apuntant que fins i tot podria arribar aquest mateix cap de setmana, Espanya ho nega.

Per Altafaj, el que està clar és que Espanya no pot continuar gaire temps més com fins ara. "És molt difícil imaginar que hi pot haver aquesta solidaritat europea com un xec en blanc sense que hi hagi reformes", ha declarat.

Per Altafaj, Espanya no pot continuar "vivint a crèdit, ja no dels mercats -com va fer en el passat- sinó a crèdit dels seus socis europeus. Això no és el concepte de solidaritat com l'entenem a la Unió Europea".

A més, el portaveu d'Afers Econòmics ha alertat que no podrà haver-hi rescat bancari d'Espanya sense assegurar-se "que el país pot reprende el control sobre els seus comptes públics i fer les reformes necessàries per a l'economia".

Amadeu Altafaj ha recordat el perquè del rescat i la seva finalitat última: "El sistema bancari no s'ha de recapitalitzar per ajudar els banquers, sinó perquè té un paper clau en  l'economia. És el que aporta el combustible al motor de l'economia".



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut