L'IES Vallvera ha muntat un galliner contra l'increment de les ràtios.
L'IES Vallvera ha muntat un galliner contra l'increment de les ràtios.
Catalunya

Alguns centres educatius han fet accions de protesta sense secundar la vaga

La jornada de mobilització a tot l'ensenyament públic ha comptat amb alternatives a la convocatòria de vaga. A Cornellà de Llobregat els alumnes de tecnologia d'un institut s'han dedicat a prendre mides de l'aula. D'aquest manera poden saber quants alumnes més hi podran encabir, ara que s'aplicarà l'augment d'estudiants per classe. A l'Hospitalet de Llobregat, els mestres de l'escola Patufet Sant Jordi han destinat la jornada a fer tallers i debats sobre com els afectaran les retallades. Aquestes alternatives a la vaga, que han seguit moltes escoles concertades, poden explicar el seguiment desigual de la convocatòria: d'un 60% per als sindicats i un 25% segons Ensenyament.

RedaccióActualitzat
Molts centres de secundària estan en plena temporada d'exàmens i això ha provocat que, per alguns alumnes, aquest 22 maig fos una jornada més, mentre que altres han canviat les activitats habituals per unes de més reivindicatives, com aquesta de calcular com s'ho faran, físicament, per encabir a l'aula fins a un 20% més d'alumnes.

A Salt, els professors de l'IES Vallvera, que ha secundat la vaga, han optat per expressar simbòlicament què suposarà aquest increment de les ràtios, amb 36 alumnes per aula. S'han assegut als pupitres, encavalcats uns a sobre d'uns altres, per criticar que els alumnes hauran d'estar amuntegats com animals de granja. Al costat hi han situat una gallina en un tancat.

En alguns centres, els professors que han anat a classe destinaran el sou de la jornada a una finalitat solidària. És el que han anomenat vaga solidària. És el cas dels docents d'una escola de la Bisbal del Penedès, que faran una aportació econòmica a la Marató per la pobresa de TV3.

A Alcover, els mestres de l'escola Mare de Déu del Remei destinaran el sou a comprar productes de primera necessitat en establiments del municipi, que seran distribuïts per Càritas i la Creu Roja entre les famílies més necessitades del poble.

També hi ha el cas de les escoles que comparteixen la filosofia de la vaga, però que han obert amb normalitat perquè els professors han renunciat a fer l'aturada, per motius econòmics. És el cas de l'escola Santa Creu, d'Anglesola, on cap dels divuit docents ha secundat la vaga.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut