Bombers professionals a les tasques d'extinció del foc de Rasquera.
L'incendi de rasquera podria haver estat causat per robatoris agrícoles
Rasquera

Els robatoris a casetes agrícoles podrien ser la causa del foc de Rasquera

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, creu que l'origen del foc forestal que ha cremat 3.000 hectàrees de bosc a la serra de Cardó podria estar relacionada amb els robatoris a masies de la zona. Els agents forestals segueixen analitzant la zona d'inici del foc per establir-ne les causes.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Rasquera constata que al voltant d'una dotzena de casetes de camp han estat forçades durant aquests dies amb l'objectiu de robar el que hi havia a dins. Però no només després de l'incendi sinó abans i justament al voltant de la Font del Teix, lloc on, ara per ara, se centra la investigació, ja que és aquí on es va originar l'incendi.

Per tot això, l'alcalde no descarta que l'incendi i els robatoris no estiguin relacionats. "Això és el que estan avaluant els Mossos d'Esquadra i els Agents Forestals, però no només després de l'incendi. Hem pogut constatar que dies abans de l'incendi hi va haver diferents robatoris a diferents casetes, sobretot a l'entorn d'on va començar el foc."

Tot i que l'incendi ja ha estat extingit, a la zona hi continuen treballant un parell de dotacions de bombers per vigilar el perímetre cremat, tenint en compte que els forts vents que bufen avui han obligat a activar la prealerta de l'Infocat pel risc d'incendis.
Anar al contingut